Restaurants Westerbork | Ons restaurant De Ar is één van de restaurants in Westerbork.  We zijn niet zomaar een restaurant. We zijn best een uniek restaurant in haar soort. In ons restaurant proeft u de sfeer van vervlogen tijden en wordt u omringd door een enorme verzameling oude gebruiksvoorwerpen. Leun tijdens uw bezoek eens achterover in uw stoel en kijk eens om u heen. U komt ogen tekort! Er heerst een ongedwongen sfeer. U kunt er genieten van een heerlijke lunch of uitgebreid diner.
De combinatie van een museum en restaurant is wat ons restaurant zo uniek maakt.

Kom heerlijk eten in ons restaurant Westerbork

Op onze menukaart bieden wij u een ruime keuze aan vlees- en visgerechten, vegetarische gerechten en nagerechten. De bereiding van onze gerechten wordt gedaan in onze moderne keuken. Wij maken gebruik van verse ingrediënten en producten uit de regio.
Natuurlijk houden wij rekening met speciale wensen en diëten. Heeft u een bijzondere dieet of een specifieke wens neem dan contact met ons op. Telefoonnummer 0593-331533 of via email.

Uniek met een museum in een restaurant

In ons restaurant proeft u de sfeer van vroeger en wordt u omringd door een verzameling oude gebruiksvoorwerpen. onze menukaart en de keuken zijn modern. Maar in ons sfeervol restaurant lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. De eigenaren vertellen u graag alles over onze oude gebruiksvoorwerpen, de stijlkamers en de totstandkoming van ons museum tot wat nu het restaurant is.

Komt u ook eens ons scharreldiner proberen

Samen genieten van gerechten.
Het Scharreldiner is een 3-gangen diner om samen te delen en van te genieten. Midden op tafel worden per gang de gerechten op een houten draaiplateau geserveerd. Zo kunt u eens iets proberen wat u anders niet zou kiezen!

Het diner bestaat uit de volgende gerechten:

  • Voorgerecht van koude vlees en vis gerechten
  • Een soepje
  • Hoofdgerecht van gerechten uit de pan of van de grill
  • Het hoofdgerecht bestaat uit vlees en visgerechten
  • vegetarische gerechten (op aanvraag).

Meer informatie over het Scharreldiner

Proeverij van desserts

We sluiten het scharreldiner af met een grand-dessert van diverse nagerechten zoals:

  • Arretjescake
  • Diverse ijssoorten zoals ons eigengemaakt kniepertjesijs
  • Bavaroise & pudding
  • Zoete sauzen

Het Brinkdorp Westerbork

Als je denkt aan Westerbork, denk je misschien gelijk aan Herinneringskamp Westerbork. Maar Westerbork is veel meer dan dat. Een bruisend dorp waar veel te doen en te zien is.

Ondernemers en bewoners zijn actief in het organiseren in vele gezellige evenementen en markten. Het dorp staat deels bekend om haar evenementen die het hele jaar worden georganiseerd. Bijvoorbeeld de authentieke markten in de zomer. Ons gezellige terras is zon gericht en is verdeeld in zon en schaduwplaatsen. Het is altijd goed toeven onder het genot van een hapje en drankje.

Kom het eens beleven in, volgens velen, “het leukste restaurant Westerbork in Drenthe”.